×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

Peste 60 de kilograme de peşte confiscate

 
Vineri, 07 Septembrie 2012 03:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Specialiştii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au desfăşurat, în cursul lunii trecute mai multe controale la societăţile care produc, prelucrează, depozitează şi comercializează alimente. Nu mai puţin de 235 de unităţi au fost verificate cu stricteţe de către inspectori. Dintre acestea, 14 au fost circumscripţii sanitar veterinare concesionate, 3 - verificări în urma unor reclamaţii, 14 - unităţi de industrie alimentară şi 201 – unităţi de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare de origine animală sau non animală.
„În urma verificărilor au fost confiscate 62 de kilograme de peşte de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Acestea nu prezentatu documente de provenienţă, care să ateste calitatea şi conformitatea produselor. De asemenea, va fi desfăşurată în continuare acţiunea împreună cu specialiştii Direcţiei Agricole Galaţi, Unitatea Fito-Sanitară. Până acum, au fost verficate 10 depozite de legume şi fructe care se aprovizionează de la depozitele din ţară, precum şi de la producătorii din Galaţi. În urma acestora, nu au fost constatate încălcări ale normelor sanitare prevăzute de legislaţia în vigoare”, a explicat dr. Lenuţa Ichim, director executiv al DSVSA.

Urmează controalele în şcoli

Noul an şcolar bate la uşă, iar elevii trebuie să aibă siguranţa că vor putea consuma produsele alimentare din chioşcurile din incinta unităţilor de învăţământ, dar şi din apropierea acestora, fără probleme. În acest sens, după jumătatea lunii vor fi demarate mai multe controale în şcoli. Specialiştii din cadrul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor vor verifica toate şcolile din judeţ, pentru a se asigura că sunt respectate normele de igienă. Aceştia vor fi atenţi, în special, la normele sanitar-veterinare al modului în care se desfăşoară programul „Laptele şi cornul”. De asemenea, inspectorii DSVSA pregătesc controale şi în unităţile de tip catering care au încheiate contracte de furnizare cu unităţi de învăţământ.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu