Prevenirea consumului de droguri, prioritară la Penitenciarul Galaţi Recomandat

Miercuri, 12 Septembrie 2018 15:18
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Penitenciarul Galaţi a desfăşurat marţi, 11 septembrie 2018, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog, o activitate de informare şi prevenire a consumului de droguri adresată persoanelor condamnate, "Consumul de droguri - risc de dependenţă şi comportament agresiv".

Astfel, cu această ocazie, personalul specializat din cadrul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială şi un reprezentant din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Galati, au prezentat pentru 36 de deţinuţi, un material informativ despre efectele nocive ale consumului de droguri şi comportamentele agresive asociate consumului acestor tipuri de substanţe. De asemenea, în cadrul aceleiaşi activităţi, au fost organizate sesiuni de dezbateri pe marginea informaţiilor prezentate, iar la finalul activităţii a fost realizată o evaluare a cunoştinţelor acumulate, prin discuţii interactive între coordonatori şi persoanele condamnate.

Prevenirea consumului de droguri în rândul populaţiei carcerale se înscrie în lista priorităţilor activităţilor educative desfăşurate în cadrul Penitenciarului Galaţi. În acest sens, pe parcursul acestui an au fost desfăşurate mai multe activităţi de acest tip în care au fost incluse alte 51 de persoane private de libertate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu