Proba de interviu, greu de trecut pentru unii candidaţi la posturile de conducere din şcolile gălăţene Recomandat

Marți, 30 Noiembrie 2021 10:14
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Galaţi este în plină desfăşurare. În perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021 se desfăşoară proba de interviu a concursului, în paralel cu depunerea şi soluţionarea contestaţiilor la proba de interviu (16 noiembrie-10 decembrie 2021). 

Conform informaţiilor de pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi, începând cu data de 15.11.2021 şi până pe 26.11.2021 au fost programate zilnic în jur de 20 de interviuri. Majoritatea candidaţi au obţinut note de trecere, adică peste 7, însă unii au fost respinşi, cu note ruşinoase chiar, iar alţii au ales să se retragă.

Astfel, în cadrul probei de interviu din data de 15.11.2021, unul dintre candidaţii care au aplicat pentru funcţia de director adjunct al Şcolii Gimnaziale Sfânta Cuvioasa Parascheva Smârdan s-a retras pentru că a trecut proba pentru funcţia de director. În schimb, candidatul pentru funcţia de director la Şcoala Gimnazială ”Unirea” din Braniştea, a luat nota 6 şi a fost respins.

A doua zi, pe 16.11. 2021, din cei 5 candidaţi pentru funcţiile de director şi director adjunct, 2 nu s-au mai prezentat, dar ceilalţi trei au fost admişi. La Şcoala Gimnazială 29 Galaţi, au candidat 3 persoane pentru funcţia de director, dar unul dintre candidaţi a fost respins pentru că a obţinut doar nota 6,80. Şi la Şcoala Gimnazială nr. 7 Galaţi a fost bătălie mare pe funcţia de director. Din cei 5 candidaţi, doi au fost respinşi pentru că amândoi au obţinut la interviu doar nota 5,20. 

Pe data de 17.11.2021, au dat concursul şi candidaţii pentru funcţia de director adjunct al Şcolii Gimnaziale nr. 7 pentru acest post fiind înscrise 4 persoane, numai că două nu s-au prezentat, iar alte două sau retras. 4 candidaţi au fost şi pentru funcţia de director adjunct la Şcoala Gimnazială nr. 29 Galaţi. Aici, 2 au fost admişi, 1 nu s-a prezentat şi încă unul a luat nota 5,20 şi deci a fost respins.

Cea mai mică notă primita la proba de interviu de un candidat a fost primită pe data de 22 noiembrie 2021 cand au dat proba şi candidaţii pentru funcţiile de conducere la Liceul de Arte Dimitrie Cuclin Galaţi. Au fost două candidaturi pentru postul de director şi alte două pentru director adjunct. Unul dintre candidaţi a candidat pentru ambele posturi. Este vorba despre Anasia Simona care a obţinut nota 6,60 la interviul pentru funcţia de director şi a fost respinsă, în schimb a luat nota 7,60 la proba pentru director adjunct şi a fost admisă. Celălalt candidat pentru postul de director a luat nota 5,20 şi a fost respins, iar cel de-al doilea candidat pentru funcţia de director adjunct a luat cea mai mică nota la proba interviu de până acum adică 4,20. Fireşte, a fost respins.

În primele două săptămâni în care s-a desfăşurat proba interviului, 17 candidaţi au fost respin;i cu note sub 7.00. Evaluarea candidaţilor va continua până pe data de 8 decembrie a.c.. În data de 13 decembrie, candidaţii declaraţi admişi pentru mai multe funcţii/unităţi de învăţământ îşi vor exprima opţiunile, iar în 17 decembrie 2021 sunt validate rezultatele finale. În 20-22 decembrie 2021 sunt emise deciziile de numire, care se vor aplica din 10 ianuarie 2021, potrivit calendarului concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat – Sesiunea 2021.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu