Procesiune impresionantă la Galaţi de aducere a moaştelor Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul (FOTO) Recomandat

Joi, 28 Noiembrie 2019 22:17
Publicat în Comunitate

Mii de gălăţeni, alături de sute de preoţi şi de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, au întâmpinat moaştele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, mitropolitul Ţării Româneşti, care au ajuns la Galaţi. În procesiune, oameni şi preoţi, au dus racla cu moaştele sfântului, alături de cele ale Sfântului Andrei, aflate la Galaţi, la catedrala arhiepiscopală, unde moaştele celor doi sfinţi vor fi expuse până pe 1 decembrie.

Sfântul Grigorie, născut la Bucureşti, în 1765, a fost călugărit la Mănăstirea Neamţ. În anul 1823, Sfântul Grigorie a fost chemat la Bucureşti de domnitorul Grigorie Dimitrie Ghica, fiind ales mitropolit al Ţării Româneşti. Întreaga viaţă şi lucrare a Mitropolitului Grigorie în slujba Bisericii a fost un exemplu pentru păstoriţii săi, de sprijinul său material beneficiind numeroşi săraci, văduve, orfani, cărora le-a oferit hrană, adăpost şi cărţi de învăţătură.

La moartea sa au rămas o mulţime de cărţi pregătite pentru a fi oferite în dar şcolarilor. Activitatea Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul în scaunul de mitropolit al Ţării Româneşti a fost întreruptă de către administraţia rusă instaurată în Principatele Române, fiind exilat timp de peste patru ani la Chişinău, Buzău şi Căldăruşani.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu