Razie la Galaţi: 427 de amenzi şi 44 de permise auto reţinute Recomandat

Luni, 11 Octombrie 2021 16:46
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

427 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi 44 de premise de conducere au fost reţinute de poliţiştii rutieri şi de ordine publică, în urma unei acţiuni pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, desfăşurată pe raza judeţului Galaţi. Astfel, în perioada 08 - 10 octombrie 2021, efectivele de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, au acţionat, pe drumurile naţionale şi judeţene, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 427 de contravenţii, fiind aplicate tot atâtea sancţiuni contravenţionale, în valoare de 98.000 de lei, dintre acestea 149 fiind pentru nefolosirea centurii de siguranţă de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule. Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 44 de permise de conducere, dintre care 14 pentru consum de alcool, şi au retras 30 de certificate de înmatriculare. Totodată, s-a constatat comiterea a 8 infracţiuni la regimul rutier.

Astfel, poliţiştii au depistat, în municipiul Galaţi, la volanul autoturismelor, doi bărbaţi, de 25 şi 42 de ani, conducând sub influenţa alcoolului. La testarea alcoolscop au fost înregistrate valorile de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat şi, respectiv, 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Un alt bărbat, de 38 de ani, a fost depistat de poliţişti conducând autoturismul, pe raza municipiului Galaţi, fără a deţine permis de conduce pentru vreo categorie de vehicule. Mai mult, bărbatul a refuzat atât testul alcoolscop, cât şi prelevarea de mostre biologice, în urma verificărilor, poliţiştii stabilind că acesta ar fi intrat în posesia autoturismului fără acordul proprietarului. În consecinţă, poliţiştii au întocmit dosar penal, persoana în cauză fiind cercetată pentru comiterea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul prelevării de mostre biologice.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu