Rescue 4x4 Galaţi, salvatorii off-road Recomandat

Joi, 16 Mai 2019 14:26
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Rescue 4x4 este un serviciu public gratuit de salvare, recuperare şi intervenţii în situaţii speciale şi de urgenţă. În acelaşi timp, Rescue 4x4 este o platformă de sine stătătoare ce doreşte să îi pună în legatură pe cei ce au avea nevoie de asistenţă cu comunitatea pasionaţilor de off-road din România. Aceasta este descrierea ”tehnică” pentru un grup de oameni inimoși care lasă tot când este nevoie de ei și sar în mașinile lor puternice pentru a veni în sprijinul celor aflați în nevoie. În anul 2017, asociaţia a reuşit semnarea a două protocoale de colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov şi cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, sunt protocoale de colaboare semnate cu Jandarmeria Română, şi în faze terminale, cu Poliţia Română. Datorită acestor protocoale, voluntarii pot afla în timp util de cazurile unde pot interveni și o pot face în mod profesionist, sub îndrumarea instituțiilor abilitate, știut fiind faptul că maşinile voluntarilor pot asigura transportul pacienţilor, victimelor, în condiţii de teren accidentat.

La Galaţi, este format un nucleu nou de off-roaderi și astfel s-au adunat 10 membri, care fac voluntar astfel de servicii, pe 8 maşini. Gălățenii uniți sub egida ”Rescue 4x4” nu s-au mulțumit doar cu a interveni în situațiile de maximă urgență asigurând transportul victimelor pe teren accidentat, ci vor să fie siguri că ceea ce fac, fac bine. Astfel că participă la cursuri de prim ajutor susţinute de un membru al asociaţiei care este specializat, făcând parte din SMURD. De asemenea, voluntarii vor participa la câteva sesiuni de îndrumare împreună cu militarii Batalionului 284 Tancuri "Cuza Vodă" Galaţi în ceea ce înseamnă orientarea în teren, tehnici de supravieţuire în condiţii meteo extreme și nu numai.

În perioadele de timp în care nu există incidente la care să sară în ajutor, inimoșii noștri gălățeni se unesc adeseori pentru a ajunge în cele mai depărtate cătune din județ pentru a ajuta familiile nevoiașe, inițiind campanii umanitare pentru sprijinirea celor care au mare nevoie de sprijin atât material, dar mai ales moral.

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu