„Salvator din pasiune“: O nouă serie de înscriere a voluntarilor la ISU Galaţi Recomandat

Marți, 11 Februarie 2020 16:03
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În luna aprilie a acestui an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu“ al judeţului Galaţi va demara o nouă serie de pregătire a celor care doresc să devină voluntari ISU. În cadrul Proiectului „Salvator din pasiune” au fost pregătiţi, doar în anul 2019, un număr de 78 de voluntari, care desfăşoară activităţi şi participă la misiuni alături de pompierii profesionişti.

„Statutul de voluntar ISU îţi oferă curs de bază şi prim ajutor gratuit, pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă, stagii de formare profesională garatuite, experienţă profesională în meseria de pompier, astfel încât cei care doresc să urmeze şcolile de pompieri se pot convinge dacă acestă meserie li se potriveşte, să faci parte ca voluntar din echipa noastră şi să participi împreună cu paramedicii la misiuni SMURD, o implicare activă în viaţa socială şi umanitară a comunităţii, participarea la exerciţii, zile festive ale armelor, acţiuni de informare preventivă a populaţiei, susţinerea de lecţii deschise în gradiniţe, şcoli, participarea pentru asigurarea primului ajutor de bază la evenimentele din cadrul comunităţii (zilele oraşului, acţiuni organizate de primării şi consiliile locale), satisfacerea nevoii de a-ţi ajuta semenii, posibilitatea de a desfăşura programul de voluntariat în locaţiile în care inspectoratul are subunităţi de intervenţie“, potrivit ISU Galaţi.

Documentele necesare pentru înscriere sunt următoarele: Cerere de înscriere (se primeşte de la sediul ISU Galaţi); Certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta peste 18 ani); Copie după actul de identitate; Aviz psihologic, cu menţiunea „apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul IGSU “ (se poate obţine de la orice cabinet psihologic); Act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare; Adeverinţă medicală (de la medicul de familie) cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”; Acordul părinţilor/ tutorelui legal, doar pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani (se primeşte şi se completează la sediul ISU Galaţi, în prezenţa voluntarului, a părinţilor şi a reprezentantului instituţiei); Certificat de naştere voluntar.

Documentele se depun într-un dosar plic, la sediul ISU Galaţi din str. Mihai Bravu, nr. 36, de luni până vineri, între orele 09.00-15.00. Pentru relaţii suplimentare, cei interesaţi pot apela numărul de telefon: 0236/471.305, interior 27113, zilnic, de luni până vineri.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu