Salvatorii gălăţeni şi moldoveni, pregătire comună în caz de inundaţii Recomandat

Marți, 10 Ianuarie 2023 09:45
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul Republican de Instruire al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din Republica Moldova şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” din judeţul Galaţi, România, au participat la acţiuni comune pentru a spori nivelul de pregătire pentru confruntarea unor eventuale inundaţii în comunităţile de pe ambele maluri ale Prutului.
Activităţile au avut loc în cadrul proiectului comun „Creşterea protecţiei populaţiei în situaţiile de urgenţă cauzate de dezastre naturale în zona transfrontalieră”, finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional comun România-Republica Moldova 2014-2020.
Instruirea factorilor de decizie la nivel local pentru creşterea gradului de conştientizare a pericolului inundaţiilor şi măsuri „hard” realizate în scopul sporirii capacităţii tehnice şi renovării spaţiilor Centrului de instruire din Republica Moldova, precum şi al achiziţionării vehiculului de intervenţie pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Galaţi, România, au fost printre principalele obiective realizate.
Astfel, în cadrul activităţilor proiectului, 20 de factori de decizie locali au fost instruiţi în domeniul managementului riscului de inundaţii. De asemenea, a fost acordat suportul metodologic necesar în planificarea intervenţiilor la nivel local, precum şi în domeniul întreprinderii acţiunilor în diverse situaţii de urgenţă, raportează IGSU.
În timpul exerciţiilor teoretice şi practice, precum şi în timpul exerciţiilor de masă şi teren, participanţii au obţinut atât cunoştinţe, precum şi abilităţi în domeniul managementului riscului de dezastre.
Aceste activităţi s-au desfăşurat în incinta renovată a centrului de formare din satul Răzeni, raionul Ialoveni din Republica Moldova, cu implicarea online a colegilor români, notează ziarulnational.md.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu