Sărbătorile de iarnă, la Penitenciarul Galaţi

 
Luni, 28 Decembrie 2015 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În luna decembrie, la Penitenciarul Galaţi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, au fost pregătite o multitudine de activităţi artistice şi religioase în care sunt implicate persoanele private de libertate.
Preotul capelan desfăşoară cu prilejul acestor sărbători, o serie de activităţi moral-religioase sprijinit de reprezentanţi ai diverselor culte religioase, persoanele private de libertate beneficiind de vizite social filantropice din partea acestora. Crearea unei atmosfere de sărbătoare în spaţiul de deţinere se realizeză prin concerte de colinde specifice sărbătorilor de iarnă, susţinute atât de persoanele private de libertate cât şi de reprezentanţi din cadrul Protoieriei Tecuci, Ligii Tineretului din Tecuci, Serviciului Umanitar pentru Penitenciare, Berean Prison Ministries, Asociaţiei Oastea Domnului, Urim şi Tumim. Cu acest prilej, deţinuţii primesc cadouri constând în fructe, dulciuri, materiale igienico-sanitare şi pentrue corespondenţă.
Totodată, în această perioadă, persoanele condamnate sunt implicate într-o serie de activitaţi educative referitoare la datinile şi obiceiurile de iarnă la români, precum şi în activităţi artistico-plastice – ateliere ocupaţionale de confecţionare a obiectelor decorative specifice Crăciunului şi de pavoazare a spaţiilor folosite în comun de deţinuţi.
Întrucât în preajma sărbătorilor lipsa familiei este resimţită acut de către persoanele custodiate, Penitenciarul Galaţi organizează în colaborare cu Serviciul de Probaţiune Galaţi vizite sociale între copii şi părinţii privaţi de libertate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu