Apel la voluntariat pentru copiii din centrele de plasament din Galaţi Recomandat

Miercuri, 07 August 2019 11:35
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Asociaţia Lindenfeld, prin programul Ajungem MARI, caută voluntari pentru 2.200 de copii din Bucureşti şi 24 de judeţe, respectiv din Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş şi Vrancea, voluntari care să dedice copiilor 3 ore pe săptămână în următorul an şcolar.

"Copiii din centrele de plasament au nevoie de oameni calzi care să îi asculte, să îi înveţe şi să îi încurajeze permanent. Ei nu au familia aproape, iar personalul din centre este insuficient pentru a acoperi nevoile copiilor. Copiii învaţă mai uşor de la voluntari pe care îi apreciază şi respectă şi sunt încântaţi să se simtă, la rândul lor, apreciaţi şi respectaţi. Voluntarii merg săptămânal în centre şi îi ajută pe copii să scrie şi să socotească, să recupereze informaţiile pe care nu le-au înţeles la şcoală, să fie mai atenţi şi mai răbdători, să îşi controleze emoţiile. Ei devin pentru copii prieteni şi modele de viaţă", spun fondatorii proiectului.

Voluntarii participă la un training iniţial şi sunt repartizaţi la centre în funcţie de abilităţile lor, nevoile copiilor, distanţa faţă de centru şi de programul lor, în timpul săptămânii sau în weekend. Ei vor merge timp de 8 luni în echipe de 2 sau 3 voluntari la grupe de 3-6 copii pentru şedinţe de recuperare sau pregătire şcolară, ateliere de cunoştinţe generale şi ateliere creative. Vârsta minima pentru voluntariat este de 16 ani. Termenul limită pentru înscriere este 20 august. Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secţiunea Devino Voluntar, acolo unde se găsesc şi toate detaliile despre program.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu