Simulările pentru clasa a VII-a şi a XI-a vor fi organizate la nivel judeţean, cu subiect unic Recomandat

Joi, 16 Ianuarie 2020 12:58
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS) din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, printre altele, s-a discutat ca simularea pentru clasa a VII-a să fie organizată în luna mai urmând ca aceasta să fie reglementată separat, după ce vor fi publicate programele de examen şi noi modele de subiecte, având în vedere că aceşti elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a. Aceasta a fost propunerea susţinută în unanimitate de către toţi membrii Comisiei de Dialog Social. De asemenea, s-a discutat ca în luna mai, fiecare inspectorat şcolar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel judeţean. Tot atunci poate fi organizată şi simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a.

Extras din propunerea de ordin de ministru privind organizarea simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat în anul şcolar 2019 - 2020 şi pentru aprobarea calendarului acestora: „Art. 7. - (1) Fiecare inspectorat şcolar poate organiza în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susţinerii Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a examenului de bacalaureat naţional. (2) Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului şcolar poate fi organizată şi pentru elevii claselor a XI-a”.

De asemenea, proiectul de structură a anului şcolar 2020-2021 se află, în continuare, în dezbatere publică. Ministerul Educaţiei şi Cercetării aşteaptă propuneri pe acest subiect până în data de 17 ianuarie 2020, inclusiv.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu