Specialiştii explică: Vidra de lângă Portul de Ambarcaţiuni Ușoare caută partener sau hrană (FOTO/VIDEO) Recomandat

Joi, 04 Iulie 2019 14:58
Publicat în Comunitate

Monitorul de Galaţi a postat, miercuri seară, 03 iulie 2019, pe pagina cotidianului de Facebook, o filmare în care se poate observa cum o vidră îşi face apariţia foarte aproape de malul gălăţean al Dunării, în zona Portului de Ambarcaţiuni Uşoare, spre încântarea şi, totodată, uluirea trecătorilor. VEZI VIDEO AICI - https://www.facebook.com/monitoruldegalati/videos/2834628479899413/ (Facebook Monitorul de Galati) și mai jos (Youtube Monitorul de Galati)

Potrivit specialiştilor, apariţia vidrei este una surprinzătoare, deoarece vidrele sunt cunoscute a fi animale solitare, care nu prea stau pe lângă zonele locuite, ci dimpotrivă, le evită. "Este o apariţie inedită, o vidră în apropierea unei aşezări urbane este destul de rar întâlnită. Din câte am văzut, pe filmare apare un mascul de vidră. Sunt animale solitare, probabil că a venit în căutarea unei partenere sau chiar în căutarea hranei, pentru că nivelul Dunării este crescut", a explicat Mădălin Şerban, director, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi.

În general, vidrele se află în număr mai mare în Delta Dunării. "Abundenţa vidrelor cea mai mare este în Delta Dunării. Acum vedem şi noi, nivelul precipitaţiilor şi hidrologia Dunării şi râurilor arată un nivel crescut, probabil că e în căutarea hranei, sau poate populaţia din Delta Dunării a crescut mai mult. Vidra este un mamifer oarecum singuratic şi are nevoie de o suprafaţă mare de a-şi duce viaţa, este oarecum teritorialistă", a precizat Gabi Grigoraş, Muzeograf, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale naturii Galaţi.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu