Spectacol-ofrandă în Grădina Botanică, la 150 de ani de la naşterea operei „Aida” Recomandat

Miercuri, 22 Septembrie 2021 16:03
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

150 de ani s-au scurs de când s-a dezvăluit lumii opera „Aida” compusă de Giuseppe Verdi. „Aida” a fost compusă pentru inaugurarea primului teatru muzical din Cairo numit Opera Khedivial şi pentru sărbătorile legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez. Prin înfruntarea caracterelor, forţa pasiunii şi expresivitatea muzicii, „Aida” este o autentică dramă romantică. Această operă reprezintă nu numai una din cele mai importante lucrări ale lui G. Verdi, ci şi o culme a genului de operă în general. Premiera operei a avut loc la Teatrul de Operă din Cairo în data de 24 decembrie 1871.

Asociaţia Divas, în parteneriat cu Teatrul naţional de operă şi balet „Oleg Danovski” Constanţa, manageriat de soprana Daniela Vlădescu, propun gălăţenilor un spectacol de excepţie la Grădina Botanică, duminică, 26 septembrie 2021, ora 18.00, cu intrare liberă. Spectacolul „Aida” de la Galaţi va fi ofranda românească adusă cu profesionalism şi dăruire artei frumosului, pentru a sărbători aniversarea a 150 de ani de la naşterea operei.

Trei mari artişti gălaţeni, Diana Gheorghe - soprană, Lăcrămioara Crihană - mezzosoprană, Răzvan Săraru - tenor, îşi doresc să refacă în oraşul lor natal, Galaţi, atmosfera încarcată de emoţie de la Arena di Verona. Artiştii îşi propun să umple sufletele gălăţenilor cu bucuria muzicii verdiene. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Gheorghe Stanciu, născut de asemenea în Galaţi, având o carieră internaţională de peste 40 de ani.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu