Spitalul Judeţean, primul spital din Galaţi care are tomograf retinian Recomandat

Luni, 23 Noiembrie 2020 13:22
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean Galaţi a fost dotată cu tomograf retinian, facoemulsificator, fundus camera retina şi combină oftalmologică cu biomicroscop.

„Spitalul Judeţean este primul spital din Galaţi care are tomograf retinian, un echipament medical de ultimă generaţie care analizează complet retina şi nervul optic. De altfel, puţine spitale din România au în dotare un astfel de aparat medical. În plus, pentru prima oară, Spitalul Judeţean dispune şi de un echipament medical care fotografiază în detaliu fundul de ochi. Celelalte dispozitive achiziţionate înlocuiesc echipamente vechi de câteva decenii, care erau depăşite din punct de vedere tehnologic”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Facoemulsificatorul se foloseşte pentru operaţiile de cataractă, iar cu ajutorul tehnologiilor cu care este echipat noul dispozitiv creşte gradul de siguranţă din timpul acestor intervenţii chirurgicale. Noul biomicroscop are o calitate optică superioară, iar fundus camera retina poate fotografia în profunzime fundul de ochi. Mai mult, pentru că acest echipament permite şi stocarea electronică a datelor obţinute, doctorul poate analiza din punct de vedere medical evoluţia pacientului.

Valoarea investiţiei este de 1.125.045 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu