Start în anul universitar 2021-2022 Recomandat

Luni, 04 Octombrie 2021 15:46
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2021-2022 la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi (UDJG) a avut loc într-un cadru restrâns în aula „Alexandru Ioan Cuza“ (fosta aula Magna). Au participat reprezentanţi ai mediului academic gălăţean, ai studenţilor, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şi bisericii. Manifestarea a început cu un recital al corului Facultăţii de Arte care a intonat imnul României şi Gaudeamus Igitur.

Rectorul UDJG prof.dr.ing. Lucian Puiu Georgescu s-a adresat în primul rând bobocilor din anul I, felicitându-i pentru alegerea făcută: „Aţi făcut o alegere înţeleaptă când aţi ales universitatea noastră. Este o instituţie de prestigiu cu peste 70 de ani de activitate care a dat de-a lungul timpului multe personalităţi în toate domeniile. Avem un rating foarte bun, situându-ne pe locurile 6-8 în topul universităţilor din ţară“. Au luat pe rând cuvântul ÎPS Casian Crăciun, episcopul Dunării de Jos, primarul Ionuţ Pucheanu, prefectul interimar Paul Cristea şi preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. Fiecarea dintre aceştia au adresat încurajări şi urări de sănătate studenţilor şi profesorilor la început de an nou universitar şi şi-au arătat disponibilitatea de a colabora cu UDJG în realizarea parteneriatelor actuale, dar şi pe viitor.

Dintre proiectele propuse pe termen scurt (până la sfârşitul anului calendaristic) de conducerea UDJG amintim: acordarea gratuită a unui număr de 750 de tablete digitale studenţilor cu o situaţie materială deficitară, modernizarea unui număr de aproximativ 40 de săli de clasă precum şi modernizarea reţelei de distribuţie a agentului termic. Practic, anul acesta este prima dată după 30 de ani când vor fi schimbate toate ţevile ce asigură încalzirea cu agent termic. Festivitatea s-a desfăşurat cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. Au fost de asemenea prezenţi cei şase prorectori, dar şi majoritatea decanilor din cele 14 facultăţi din cadrul UDJG.

Autor: Ştefan IORGA

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu