Studenţii se întrec în crearea de produse alimentare ecologice

Vineri, 22 Februarie 2013 02:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Studenţii cu idei originale pentru obţinerea unui produs alimentar inovativ şi sustenabil se pot înscrie la concursul Ecotrophelia România 2013, organizat şi în acest an de Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR) şi Platforma „Food for Life” România. Ecotrophelia România 2013 este o competiţie care se adresează tuturor studenţilor din universităţile în care există facultăţi de ştiinţa şi ingineria alimentelor sau de economie. Scopul competiţiei este de a crea un produs alimentar eco-inovativ, cu potenţial comercial. Ultima zi de înregistrare pentru participare la competiţia naţională prin trimiterea formularului de participare este 15 mai 2013. Echipa care va ocupa locul I la competiţia Ecotrophelia România va fi susţinută de ASIAR să participe la competiţia Ecotrophelia Europa 2013, care va avea loc în perioada 6-7 octombrie, la târgul Anuga, care se va organiza la Köln, Germania.

Caşcaval cu migdale şi îngheţată cu lăptişor de matcă

Anul trecut studenţii gălăţeni Cristian Vasile Dima şi Andrei Sorin Bolocan au reuşit să câştige faza naţională a competiţiei şi au participat la Ecotrophelia Europe, care a avut loc la Paris, în perioada 20-22 octombrie 2012. În 2012 s-au înscris tineri de la Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Protecţia Mediului - Universitatea Oradea şi bineînţeles Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Studenţii timişoreni au creat un  cozonac hipoglucidic cu fructe de pădure, în timp ce colegii lor din Suceava au venit cu o altă propunere alimentară inedită: caşcaval cu gălbiori, migdale şi seminţe. Studenţii de la Universitatea din Oradea au creat croissantul cu propolis şi îngheţata cu lăptişor de matcă, iar studenţii gălăţeni au obţinut un salam dietetic cu carne de vită şi peşte, cu condimente încapsulate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu