Tânărul incoştient care a spulberat doi copii cu maşina, la judecată

Marți, 01 Noiembrie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor l-au trimis în judecată pe Ivanciu Corcioveiu (23 de ani), tânărul inconştient care a adus în stare de şoc comunitatea dinFolteşti pe 6 septembrie, după ce a pierdut controlul bolidului pe care îl conducea fără permis şi a intrat într-un grup de copii care se jucau pe marginea drumului. Doi dintre copii, de opt, respectiv nouă ani, au fost ucişi pe loc, iar individul a fugit de locul accidentului. Ivanciu Corcioveiu va fi judecat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Judecătoria Târgu Bujor, instanţa urmând să stabilească primul termen de judecată.
Tragedia s-a produs pe DN26 (Galaţi-Târgu Bujor), pe raza localităţii Folteşti, chiar în faţa Primăriei. Ivanciu Corcioveiu, care nu a avut niciodată permis de conducere, conducea o maşină puternică (Alfa Romeo GT) cu o viteză foarte mare, estimată de martori la aproape 200 de kilometri la oră, moment în care a pierdut controlul volanului, a părăsit carosabilul şi i-a spulberat pe cei doi copii. Martorii au mai afirmat că la faţa locului mai era o maşină, cu care se pare că şoferul ucigaş se întrecea pe şosea, în ceea ce se numeşte „liniuţă”, în limbajul persoanelor care participă la curse ilegale de maşini. La doar câteva secunde după accident, deşi rănit, Ivanciu Corcioveiu a ieşit din maşina grav avariată (după ce a lovit copiii, s-a izbit de un stâlp şi s-a răsturnat în şanţ) şi a luat-o la fugă spre localitatea învecinată.

Prins şi extrădat din Italia

Autorul gravului accident de circulaţie a părăsit ţara şi s-a ascuns în Italia. Ivanciu Corcioveiu nu ar fi reuşit acest lucru fără ajutorul verilor săi, Costel Vieru, Paraschiv Dorin Vieru şi Alexandru Vieru, care au condus maşina cu care individul a ieşit din ţară, cu un act de identitate ce nu-i aparţinea. Şi aceştia au fost trimişi în judecată, urmând să răspundă pentru favorizarea infractorului.
”În perioada 06-11.09.2016, au ajutat pe inculpatul Corcioveiu Ivanciu, asigurându-i transportul pentru a părăsi ţara şi, totodată, însoţindu-l pe acesta, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală şi a îngreunării cercetărilor în cauza în care era cercetat urmare a accidentului rutier produs în data de 06.09.2016”, au precizat procurorii.
Ivanciu Corcioveiu a fost extrădat din Italia, iar în prezent se află în arest preventiv. Tânărul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, prin care recunoaşte acuzaţia care i se aduce în primul dosar penal în care a fost pus sub inculpare, de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere. Corcioveiu a fost de acord cu pedeapsa stabilită de Parchet, de 3 ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării acesteia, ne-a declarat Cristina Emanuela Mărgărit, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor. Ultimul cuvânt în privinţa acordului de recunoaştere a vinovăţiei îl va avea instanţa de judecată.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu