Teatrul Gulliver, la Festivalul Izmir International Puppet Days din Turcia

 
Miercuri, 08 Martie 2017 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul de Păpuşi “Gulliver” din Galaţi va juca spectacolul tridimensional “Călătorie spre centrul pământului”, în regia lui Radu Dinulescu, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Izmir International Puppet Days din Turcia, care se desfăşoară în perioada 2-19 martie 2017.
Spectacolul trupei de la Gulliver completează un program consistent de spectacole internaţionale din diferite ţări, precum SUA, Argentina, Belgia, Bulgaria, Cehia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Grecia, India, Iran, Italia, Rusia, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, şi, bineînţeles, Turcia.
Teatrul Gulliver este aşteptat cu mare interes atât de către copii, cât şi de către oficialităţile oraşului Izmir. Ca urmare a cererii mari pentru acest inedit spectacol, actorii de la Gulliver vor oferi cinci reprezentaţii în limba turcă, prima urmând a fi jucată în cadrul unui eveniment special al oraşului.
“Călătorie spre centrul pământului” a avut premiera în luna ianuarie a anului trecut şi a fost prezentat la unele dintre cele mai importante festivaluri de teatru pentru copii şi tineret din ţară, precum Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr din Iaşi, Festivalul Sibiu Magic Show din Sibiu, Festivalul Internaţional de Animaţie “Gulliver” din Galaţi, Festivalul „Sub bagheta lui Merlin” din Timişoara şi Festivalul pentru copii Arcadia în cetatea din Oradea.
Iată că acum este rândul copiilor din oraşul turc Izmir să se bucure de această originală montare, care îmbină tehnica cinematografului 3D cu poezia spectacolului viu, cu păpuşi (realizate de scenograful Vlad Tănase) şi obiecte. O colaborare inedită între trupa de actori a Teatrului Gulliver din Galaţi cu regizorul Radu Dinulescu şi cineastul belgian Armand Richelet-Kleinberg cel care semnează animaţia 3D stereoscopică, realizarea filmului şi a coloanei sonore. Personajele prind viaţă prin mânuirea şi interpretarea actriţelor Adina Ariton, Elena Marin, Gina Geru, Ramona Păuc, iar vocea Povestitorului, personajul prin glasul căruia se desfăşoară firul narativ al întâmplărilor, este dată de Marian Sterian.
Participarea trupei Teatrului Gulliver la acest festival beneficiază de sprijinul Institutului Cultural Român, care promovează astfel spectacolele inovatoare din România la festivaluri de teatru din afara graniţelor.
După întoarcerea de la Izmir, păpuşarii de la Gulliver vor începe repetiţiile pentru următoarea premieră, “Frumoasa şi bestia”, în regia lui Cristian Pepino. Un spectacol foarte aşteptat care promite să satisfacă gusturile celor mai iscusiţi şi exigenţi spectatori, copiii.
În tot acest timp, se derulează şi pregătirile pentru Festivalul Internaţional de Animaţie “Gulliver”, care se va desfăşura în perioada 15-20 mai 2017. Programul festivalului va cuprinde, pe lângă evenimente pentru cei mici, şi spectacole de seară, destinate publicului adult. Printre numele cu greutate care vor juca pe scena festivalului, se numără Marcel Iureş şi George Mihăiţă, în spectacolul “Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, o adaptare după romanul „Moromeţii” de Marin Preda.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu