Teatrul „Gulliver”, spectacol la aniversarea a 70 de ani de existenţă (FOTO) Recomandat

Luni, 24 Octombrie 2022 12:18
Publicat în Comunitate

A fost odată ca niciodată un călător care într-o călătorie fantastică a ajuns între pitici, ba între uriaşi şi chiar pe insula cailor.

Preluând numele acestui personaj, Gulliver, Teatrul de păpuşi din Galaţi a suferit şi o reînnoire revigorantă în ton cu aniversarea a şapte decenii de activitate.

Călătoria lor teatrală fascinează şi umple de bucurie nu numai copiii şi tinerii, dar şi pe părinţii sau bunicii lor.

La spectacolul aniversar de sâmbătă seară, unde au prezentat multaplaudatul „Harap Alb play again”, sala a fost arhiplină, prietenii teatrului de calitate participând alături de echipa gulliveriană la voiajul fantastic al basmului cult.

Eduard Şişu, directorul teatrului, este foarte optimist legat de viitorul acestei instituţii culturale, declarând că după o perioadă nefastă în care teatrul şi-a pierdut sediul şi chiar personalitatea juridică, acum renaşte, având speranţa unui sediu propriu.

Katia Nanu, scriitoare şi jurnalistă, o vreme chiar directoarea acestui teatru, afirmă: „A fost o seară magică! 70 de ani de teatru, o sărbatoare pentru toţi cei care şi-au legat într-un fel sau altul viaţa de Teatrul gălăţean Gulliver. Urme în timp şi certitudinea unui viitor, cu asta am rămas după sărbatoarea asta. Şi, mai ales, după vizionarea spectacolului Harap Alb, o minune de spectacol, cum nu am mai văzut de mult la Galaţi. La mulţi ani, teatrul meu drag! Sunt atât de mândră de tine!”.

Fondat în 1952, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gulliver” din Galaţi  are un repertoriu vast, care numără în prezent peste 20 de piese, cum ar fi Mica Sirenă, Tom Degeţel, Crăiasa Zăpezilor, Motanul Încălţat, Călătorie spre centrul pământului, Cenuşăreasa, Păcală, Capra cu trei iezi şi mai nou un spectacol în premieră absolută, Necuvinte, scenarist şi regizor fiind Adrian Nour.

La mulţi ani, Gulliver! Să duceţi povestea mai departe!

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu