"Triaj în prespital", sesiune de pregătire pentru paramedicii ISU Galaţi (FOTO) Recomandat

Marți, 02 Iulie 2019 14:17
Publicat în Comunitate

Paramedicii din cadrul ISU Galaţi au participat, luni, 03 iulie 2019, la o sesiune de pregătire numită "Triaj în prespital", organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Evenimentul a fost găzduit de Universitatea "Danubius".

Au participat formatori din cadrul ISU Galaţi (maior Lupu Gheorghe, plt. maj. Aura Gologan) şi ISU Iaşi (sublocotenent Dan Ţugui), UPU SMURD Oradea (dr. Alin Suciu), UPU SMURD Galaţi (dr. Lilian Dragomir, asistent Horaţiu Caracaş) şi SAJ Galaţi (medici şi asistenţi). Cursul a constat într-un exerciţiu aplicativ de triaj în prespital, în care s-au pus în practică întregul lanţ de comandă şi execuţie, alături de organizarea priorităţilor în evacuarea victimelor unui incident negativ.

Exerciţiul aplicativ a luat forma unei colaborări care a avut menirea creşterii calităţii actului medical la nivelul judeţului Galaţi şi la nivel naţional, alături de dezvoltarea unui sistem unitar de triaj care are loc la nivelul Postului Medical Avansat. Propunerea unui nou algoritm de triaj a victimelor a urmărit armonizarea activităţii celor trei instituţii implicate în actul medical pe timpul unei situaţii de urgenţă, din care toate părţile au avut de învăţat despre îmbunătăţirea calităţii serviciilor prespitaliceşti şi spitaliceşti de Urgenţă.

Sursa foto: ISU Galaţi

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu