Trimis în judecată după ce i-a explodat boilerul, avariind 5 maşini

Luni, 19 Decembrie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Liviu Romeo Brăilescu (49 de ani) a fost trimis în judecată pentru 5 infracţiuni de distrugere din culpă după ce în 2015 a pornit un boiler electric în propriul apartament, fără să verifice dacă funcţionează corespunzător, iar aparatul a explodat, suflul exploziei aruncând o parte din obiectele din casă, dar şi tâmplăria din termopan, de la 15 metri înălţime, peste maşinile parcate în faţa blocului.
Bărbatul este de profesie navigator, iar în 2014 a cumpărat un apartament situat pe strada Brăilei din Galaţi. În locuinţă era instalat şi un boiler electric, dar fostul proprietar nu i-a predat la vânzare şi cartea tehnică a aparatului, care fusese fabricat în 2001. Pe 9 februarie 2015, bărbatul a pornit boilerul şi a aşteptat să se încălzească. După trei ore, boilerul a explodat, deflagraţia fiind atât de puternică, încât a mişcat unul dintre pereţii apartamentului unde locuia Liviu Romeo Brăilescu cu aproape un centimetru. Suflul exploziei a antrenat o parte din bunurile din locuinţă, dar şi tâmplăria din termopan, pe care le-a aruncat peste maşinile care erau parcate în zona imobilului, 5 autoturisme suferind diverse avarii. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav, un trecător fiind atins uşor de resturile căzute de la 15 metri înălţime. Proprietarul locuinţei unde era instalat boilerul a scăpat şi el nevătămat, fiind protejat de unul dintre pereţii apartamentului.
În urma expertizei tehnice care s-a efectuat, specialistul a stabilit că Liviu Romeo Brăilescu nu a ştiut să folosească boilerul şi nu a apelat la un specialist pentru a obţine informaţii suplimentare. Cert este că durata medie de utilizare a boilerului respectiv era de 6 ani, iar aparatul avea o vechime de 14 ani. Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi l-a trimis în judecată zilele trecute pe bărbat, pentru 5 infracţiuni de distrugere din culpă, acesta urmând să suporte şi prejudiciul cauzat de explozie, care este estimat la 15.000 de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu