Vernisajul „Călăuzei”, o nouă expoziţie la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi (FOTO) Recomandat

Vineri, 11 Februarie 2022 11:41
Publicat în Comunitate

Seara de joi, 10 februarie, a marcat la Galaţi deschiderea unei noi expoziţii de pictură. Muzeul de Artă Vizuală oferă spaţiul său Gabrielei Culic, într-un eveniment intitulat „Călăuza”, cu 19 lucrări de mari dimensiuni, într-o temă specială, cu introspecţiuni mitice care rememorează senzaţii, frici şi speranţe ancestrale.

Lucrate în tuşă puternică şi generoasă, tablourile au un impact vizual extraordinar, domnul Dan Basarab Nanu, directorul muzeului exprimându-şi admiraţia pentru munca Gabrielei Culic prin apelativul „fabulous”. Curatorul expoziţiei este Eduard Costandache, care a scris: „Expoziţia Gabrielei Culic aduce în atenţia publicului o pictură cu un puternic caracter alegoric însoţit de o tratare expresivă a tuşelor, a materiei picturale într-un limbaj de austeritate cromatică,ce are rolul de a potenţa caracterul viguros al creaţiei sale artistice”.

Vernisajul a prilejuit discuţii extrem de interesante, în care au fost abordate amintiri personale ale artistei, idei generale de critică, filosofie şi problematica artei în societatea contemporană. Gabriela Culic şi-a exprimat mulţumirea pentru colaborarea cu muzeul din Galaţi, despre care auzise numai cuvinte de laudă. În perspectiva unei permanente relaţii cu muzeul din oraşul nostru, artista a promis o donaţie de cel puţin trei lucrări de mari dimensiuni, picturi care în mod cert vor fi o bucurie pentru gălăţeni.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu