VIDEO | Măştile gălăţeanului Paul Buţa, pe Netflix Recomandat

Luni, 13 Mai 2019 15:55
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Surpriză pentru cunoscutul etnograf şi creator de măşti populare din Galaţi, Paul Buţa. Omul care a învăţat meşteşugul creării măştilor populare din vechi, după metode şi din materiale tradiţionale, a aflat că vreo câteva dintre măştile sale sunt în posesia actorilor serialului "Lucifer", în Los Angeles. Netflix, canalul care difuzează serialul, a postat un filmuleţ în care actorii încearcă măştile de «drac», cum le spun ei.

Nu sunt însă măşti de diavol susţine creatorul lor. "Actorii le-au primit cadou din partea unor români care au considerat că o mască populară este un cadou frumos. Ei au spus că sunt măşti de «drac», dar eu am spus «Nu!». Masca nu este de drac, masca în mentalitatea populară reprezenta o mască de demon care venea să alunge dracii", a explicat Paul Buţă. Meşterul popular este întotdeauna fericit când măştile populare româneşti ajung în toată lumea şi el le poate spune povestea.

În serialul "Lucifer", Satana, supărat pe viaţa lui plictisitoare din iad, vine şi locuieşte în Los Angeles pentru a ajuta omenirea şi pentru a curăţa «mizeriile» provocate de ea, iar prin abilităţile sale telepatice aduce la suprafaţă cele mai profunde dorinţe sau gânduri ale oamenilor.

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu