71% din producători şi 82% din comercianţi au scăzut preţul la pâine

 
Vineri, 06 Septembrie 2013 03:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
producători şi de 82% din comercianţi, ca urmare a diminuării TVA la acest produs, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precizând că datele au fost obţinute în urma unei analize realizate la nivelul a 304 operatori economici.
El a menţionat că au fost culese date comparative despre aproape 800 de sortimente de pâine. Ministrul a remarcat că au fost câteva cazuri în care preţul pâinii a fost majorat, dar şi-a exprimat convingerea că şi în aceste situaţii se vor înregistra scăderi.
În ce priveşte combaterea evaziunii fiscale, ministrul a anticipat că, prin înfiinţarea comitetului interministerial care se ocupă de combaterea evaziunii fiscale, va creşte eficienţa în acest domeniu.
"Eu sper ca în câteva zile să putem să ne întâlnim şi la modul formal la Palatul Victoria. Sunt echipe care lucrează zi de zi, fie la Ministerul Agriculturii, fie la Ministerul de Finanţe pe metodologia de control, astfel încât să ne asigurăm că nu avem doar o măsură fiscală, reducerea TVA de la 24 la 9%, ci avem şi o acţiune de control mult mai prezentă şi mult mai eficientă decât până în acest moment", a mai afirmat el.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu