Agenţia de rating Standard & Poor's: România şi Columbia ar putea intra în categoria de rating "junk" Recomandat

Duminică, 11 Octombrie 2020 16:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România şi Columbia se află pe lista ţărilor care ar putea intra în categoria "îngerilor căzuţi", cu ratinguri care au putea ajunge la categoria "junk", a declarat Alexandra Dimitrijevic, Global Head of Research la agenţia de rating Standard & Poor's, citată de Reuters.

Potrivit sursei citate, anul 2020 ar putea deveni an record pentru "îngerii căzuţi", adică ţări sau companii ale căror ratinguri sunt reduse de la "investment grade" la categoria "junk".

Criza generată de pandemia de coronavirus a determinat retrogradări de ratinguri sau perspective pentru peste 2.000 de companii sau ţări, datorii de aproape 400 de miliarde de dolari intrînd în teritoriul "junk".

În acest an, numărul "îngerilor căzuţi" a depăşit deja 25 de entităţi, cu nume cu greutate la nivel mondial precum Ford, Kraft Heinz, Renault, Occidental Petroleum, Delta Air Lines şi Macy's, fiind afectate datorii de 360 miliarde dolari.

Lista cu "îngeri căzuţi" pe care se află şi România cuprinde în total 119 de entităţi aflate în pericol, conform S&P Global, care au obligaţiuni de 595 miliarde de dolari.

Între 70% şi 85% din firmele de energie, transporturi, mass-media şi automobile au fost afectate de mişcări de rating, în timp ce marile firme de tehnologie abia au simţit impactul.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu