AJFP Galaţi: ANAF a rambursat TVA în cuantum de 2,78 miliarde lei, în luna iunie Recomandat

Marți, 05 Iulie 2022 12:50
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi informează că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a rambursat în luna iunie 2,78 miliarde lei, cu un miliard de lei mai mult decât în iunie 2021, dar şi peste media lunară din anul 2022 (de 1,82 miliarde lei).
Cumulat, în primele şase luni ale anului curent, s-a restituit TVA către mediul economic de 12,46 miliarde lei (echivalentul a cca. 2,5 miliarde de euro), valoare superioară celei din perioada similară a anului 2021.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală are în vedere soluţionarea deconturilor în ordine cronologică, iar rambursarea TVA va continua în ritm accelerat, astfel încât să se asigure respectarea termenului legal de 45 de zile pentru efectuarea analizelor de risc şi a rambursărilor efective.
Pentru situaţiile în care vor fi posibile compensări totale sau parţiale cu alte obligaţii fiscale declarate, dar neachitate, deconturile de TVA cu opţiune de rambursare vor fi soluţionate imediat după emiterea deciziei de restituire, precizează AJFP Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu