AJFP Galaţi: Înregistrarea la organul fiscal a contractelor de închiriere de către persoanele fizice, OBLIGATORIE începând cu 1 ianuarie 2023 Recomandat

Vineri, 14 Octombrie 2022 11:19
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În virtutea rolului activ al organului fiscal, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi aduce la cunoştinţa contribuabililor persoane fizice faptul că, prin O.G. nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a fost reintrodusă OBLIGAŢIA înregistrării la organul fiscal central competent a contractelor de închiriere, precum şi a modificărilor ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

! Pentru contractele de închiriere încheiate începând cu data de 1 ianuarie 2023, contribuabilii persoane fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal – chirii (altele decât veniturile din arendare şi cele din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală) au obligaţia înregistrării contractului încheiat între părţi, precum şi a modificărilor survenite ulterior, în termen de cel mult 30 de zile de la încheierea/producerea modificării acestuia, la organul fiscal competent.

! În cazul contractelor de închiriere aflate în derulare la data de 1 ianuarie 2023, înregistrarea, la organul fiscal competent, a contractului încheiat între părţi şi a modificărilor survenite se efectuează în termen de cel mult 90 de zile de la data la care a intervenit obligaţia înregistrării acestora.

Procedura de înregistrare la organul fiscal competent a contractelor de închiriere urmează a fi stabilită, în perioada următoare, prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, potrivit AJFP Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu