×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

Etichetele produselor vor fi mai uşor de citit

 
Vineri, 07 Septembrie 2012 03:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Iarna aduce etichete noi pentru alimentele din magazine, conform unor prevederi europene. Producătorii români şi cei din statele din Uniunea Europeană vor fi obligaţi să comercializeze produse pe ambalajul cărora vor fi înscrise menţiunile de sănătate aflate în lista permisă prin Regulamentul 432/2012, adoptat la nivelul UE. Această măsură a fost adoptată pentru a fi protejată sănătatea cetăţenilor. Cei care verifică şi controlează modul de etichetare al produselor, sunt comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC). Astfel, am luat legătura cu Aurel Pafile, reprezentantul CJPC Galaţi, care a subliniat faptul că aceste norme sunt binevenite pentru cumpărătorul de rând.
„Momentan, noi nu am primit nimic, probabil încă este dezbătut subiectul. Cunosc aspectele care le presupune Regulamentul şi cred că va veni în ajutorul consumatorilor. Informaţiile vor fi pe înţelesul publicului larg, nu doar pentru cei avizaţi, astfel ei vor şti ce să aleagă”, a spus Aurel Panfile.
Astfel, în a doua jumătate a lunii decembrie vom avea noi marcaje pe ambalejele produselor din rafturi. De exemplu, pentru calciu vor fi permise opt menţiuni de sănătate care vor face referire la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la menţinerea sănătoasă a sistemului osos, muscular sau al dinţilor. De asemenea, pe etichetele produselor din carne sau peşte va fi menţionat faptul că, împreună cu alte elemente care conţin fier, acestea contribuie la absorbţia fierului. Alte menţiuni, în afara celor prezente în document, nu vor fi permise.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu