În România, plăţile întârzie 36 de zile şi sunt o piedică în calea angajărilor de personal Recomandat

Luni, 04 Iunie 2018 09:14
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Media termenelor de plată în România este de 36 de zile, iar pentru companiile afectate de plăţile întârziate acest lucru reprezintă rezintă o piedică în angajarea de personal, arată un studiu publicat de compania Intrum, citat de Mediafax.
Potrivit studiului, 41% din companiile româneşti raportează plăţile întârziate ca pe o piedică în angajarea de nou personal. Acest procent este aproape de nivelul înregistrat de Marea Britanie, unde 42% dintre companii se confruntă cu aceleaşi dificultăţi.
Topul este condus de Grecia unde 60% dintre afaceri stagnează din punct de vedere al dezvoltării de personal din cauza plăţilor care nu sunt efectuate până la termenul scadent. În acest timp, media la nivel european este de 20%.
„În România, media termenelor de plată se situează la 36 de zile, pe când în Finlanda media termenelor de plată este de 20 de zile. Însă cele mai relaxate condiţii se înregistrează în Portugalia, unde media termenelor de plată în sectorul B2B (n.n.- business-to-business, adică de la firmă la firmă) este de 53 de zile”, notează autorii studiului.
Rezultatele sondajului mai arată că motivul principal pentru care companiile nu înregistrează plăţi în termenul scadent îl reprezintă problemele financiare cu care se confruntă clienţii lor. „Clienţii sau partenerii pur şi simplu nu au resursele necesare pentru a plăti sumele datorate, cel puţin nu pe toate în acelaşi timp. Comportamentul diferă la nivel de ţară şi de regiune. Dacă povara financiară este mai puţin severă, companiile tind să învinuiască ineficienţa administrativă sau chiar să creadă că întârzierile sunt intenţionate”, mai arată studiul Intrum.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu