INS: Afacerile din comerţul angro au crescut cu 7,6% în primele 11 luni din 2017

 
Duminică, 21 Ianuarie 2018 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului auto-moto), serie brută, în perioada ianuarie-noiembrie 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, a înregistrat o creştere cu 7,6%, arată datele comunicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Avansul afacerilor din comerţul angro a fost consemnat datorită creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (+16,5%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+14,2%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,6%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+5,9%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+4,2%).
Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-1%) şi la activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-0,7%), potrivit Mediafax.
În terminologia INS, cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu