Interesul gălăţenilor pentru piese auto cumpărate online a crescut cu 51,61% în ultimul an

 
Duminică, 05 Iunie 2016 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma unui studiu efectuat pe baza datelor Google din ultimii doi ani, specialiştii DWF împreună cu Autoatu.ro, magazin online de piese auto şi accesorii, au analizat preocuparea exprimată de gălăţeni pentru principalele categorii de piese auto comandate pe internet.
Trebuie spus că, pe plan local, în 2015, înmatricularea vehiculelor noi a crescut cu 17,64% faţă de anul anterior, în timp ce interesul gălăţenilor pentru maşinile second hand s-a majorat cu numai 11,52%. Acest lucru plasează judeţul Galaţi pe locul 30 la nivel naţional, cu o creştere mai mare decât cea înregistrată în judeţe precum Bihor sau Bucureşti.
În judeţul Galaţi, doar 34,78% din totalitatea drumurilor naţionale şi judeţene au fost modernizate până în prezent, ceea ce situează judeţul pe locul 38 la nivel naţional. Analiza Autoatu.ro scoate în evidenţă cele mai frecvente probleme tehnice pe care le au automobilele din Galaţi, pe baza evoluţiei interesului local pentru piesele auto online. Categoriile de piese auto care se remarcă sunt: filtrele, sistemul de frânare şi cel de direcţie.
Potrivit informaţiilor furnizate de Google din ultimele 12 luni, interesul gălăţenilor pentru plăcuţe de frână şi discuri de frână a crescut cu 15,79% faţă de anul anterior, însumând un total de 5.280 de căutări, această categorie de piese auto fiind pe prima poziţie.
În ceea ce priveşte sistemul de direcţie, căutările online pentru astfel de produse s-au majorat cu 12,13%, spre deosebire de anul trecut, ceea ce indică faptul că vehiculele au avut nevoie de mai multe reparaţii în acest sens.
"Studiul relevă că volumele de căutări pentru modelele de filtre de particule, de ulei, de aer etc. au crescut cu 12,46% în ultimul an, când a fost înregistrat un număr de 3.790 căutări", declară Daniel Deftu, manager online Autoatu.ro.
Per total, datele Google evidenţiază o majorare de 51,61% a interesului gălăţenilor pentru achiziţionarea unor piese auto online în ultimele 12 luni, acest lucru fiind o dovadă că acest domeniu este în continuă ascensiune.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu