Liberty Steel, cumpărătorul ArcelorMittal Galaţi, a cumpărat cea mai mare fabrică de sârmă şi carbon din America de Nord Recomandat

Marți, 11 Iunie 2019 16:53
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Liberty Steel, companie deţinută de Sanjeev Gupta, parte a gigantului mondial GFG Alliance, şi-a extins astăzi (n.r. - 11 iunie 2019) prezenţa pe piaţa americană a produselor din oţel odată cu achiziţionarea Johnstown Wire Technologies (JWT) din Johnstown, Pennsylvania, cel mai mare producător de carbon şi aliaj de sârmă din America de Nord.

Achiziţia a fost finanţată prin fonduri de capital de grup şi împrumuturi de la PNC Business Credit şi îi oferă companiei Liberty o capacitate importantă de a produce o gamă de produse din carbon şi aliaje de sârmă de înaltă calitate pentru mai multe pieţe, printre care infrastructura, industria auto, furnizorii de utilităţi şi sectorul de consum.

Fabrica din Johnstown are un efectiv de 250 de angajaţi şi va întregi operaţiunile de topire şi laminare pe care Liberty le deţine în Georgetown, Carolina de Sud şi Peoria, Illinois. Împreună cu uzina de procesare a deşeurilor metalice din Tampa, Florida, va cuprinde întregul lanţ valoric al pieţei oţelului din S.U.A..

Spaţiul pe care este amplasată uzina Johnstown are o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, o istorie de peste 100 de ani de înalte standarde în producţia de oţel, şi un jucător cheie aflat în top 3 companii cu capacitate de producţie capabile să ofere materia primă necesară pentru modernizarea infrastructurii îmbătrânite a Statelor Unite ale Americii - CHQ, electro-galvanizat, aluminizat şi fire de sârmă. JWT deţine în prezent poziţia de lider de piaţă în sectoarele de electro-galvanizare şi aluminizare.

Sanjeev Gupta, preşedinte executiv al grupului GFG, a declarat: "Este o mare plăcere să le urăm bun venit în familia noastră celor 250 de colegi. Integrarea în amonte şi în aval cu fabricarea de produse cu valoare adăugată reprezintă o parte importantă a strategiei noastre în domeniul oţelului din SUA. Adăugarea noii facilităţi specializate din Johnstown consolidează în continuare grupul de fabrici existente la Georgetown şi Peoria". Liberty a intrat pe piaţa din S.U.A. în 2017 prin achiziţionarea fabricii deţinute de ArcelorMittal din Georgetown, urmată de achiziţionarea în 2018 a Keystone Consolidated Industries, inclusiv fabrica principală din Peoria.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu