Noi titluri de stat pentru populaţie cu dobânzi de până la 4,75% Recomandat

Joi, 02 Iulie 2020 11:47
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Persoanele fizice pot investi, începând cu data de 01 iulie 2020, în 4 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,25% şi 4,75%. Prin randamentele oferite, aceste emisiuni reprezintă o variantă de economisire avantajoasă pentru români.
Titlurile de stat pot fi cumpărate, între 01-31 iulie 2020, de la unităţile Trezoreriei Statului şi între 01-29 iulie 2020, prin Compania Naţională Poşta Română pentru mediul rural şi 01-30 iulie 2020 pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Română.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.
Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.
Titlurile de stat lansate începând cu data de 01 iulie 2020 sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.
Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2020, iar maturităţile pentru fiecare emisiune vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.
Alternativa de economisire a Ministerului Finanţelor Publice se bucură de un interes crescut al românilor, având în vedere că veniturile provenite din dobânzi sunt neimpozabile.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu