Pentru nereguli în domeniul despăgubirilor RCA, amenzi de aproape un milion de lei aplicate de ASF Recomandat

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În cadrul şedinţei Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) desfăşurată în data de 13 ianuarie 2021, Sectorul Asigurări - Reasigurări (S.A.R.) a prezentat rezultatele activităţii de control permanent realizate la Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A. şi la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A.. În urma acţiunilor de control, principala deficienţă identificată, în cazul ambelor societăţi, a fost plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.
În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de depăgubire justificată în termenul prevăzut de lege şi nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.
În ceea ce priveşte societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parţial pretenţiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege şi nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.
Ca urmare a aspectelor constatate, Consiliul A.S.F. a decis următoarele:
- Sancţionarea Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A., conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 500.000 lei;
- Sancţionarea societăţii Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 450.000 lei.
Totodată, în urma analizei cu privire la acţiunile de supraveghere a pieţei asigurărilor şi în concordanţă cu procesul de reorganizare şi eficientizare din cadrul A.S.F., Consiliul Autorităţii va lua în perioada următoare o serie de măsuri organizatorice şi administrative ce vor fi făcute publice la momentul punerii în aplicare a acestora, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu