România este responsabilă pentru mai puţin de un procent din toată ciocolata produsă în UE Recomandat

Luni, 31 August 2020 14:09
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O cantitate de 3,7 milioane de tone de ciocolată a fost produsă în Uniunea Europeană în anul 2019 şi doar aproape 29.000 de tone, mai puţin de un procent din cantitatea totală, a fost produsă în România, arată datele publicate luni de Eurostat.
Germania, Italia şi Franţa au fost principalii producători de ciocolată din UE. Împreună, cele trei state au fost responsabile pentru aproape două treimi (64%) din producţia totală de ciocolată a UE în 2019.
Urmează Olanda, cu 9% din producţia totală a UE, şi Belgia şi Polonia, fiecare cu o cantitate de aproape 250.000 de tone sau 7% din producţia totală a UE. (Sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu