Transelectrica are de recuperat creanţe de 51,5 milioane de lei pentru transportul energiei electrice

 
Joi, 09 Martie 2017 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Transportatorul naţional de energie electrică, Transelectrica, avea de recuperat, la data de 27 februarie, creanţe în valoare totală de 51,5 milioane de lei pentru serviciul de transport şi sistem, potrivit datelor prezentate pe site-ul companiei.
Cea mai mare sumă, respectiv 20,7 milioane de lei, reprezintă creanţe deţinute la companii aflate în faliment. Cele mai mari datorii aparţin Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) — 5,9 milioane de lei, companiei Total Electric Oltenia — 3,1 milioane de lei şi traderului Romenergy Industry — 3 milioane de lei.
Totodată, Transelectrica are de recuperat 19,6 milioane de lei de la clienţi aflaţi în insolvenţă. Cele mai mari datorii le are furnizorul Petprod — 5,6 milioane de lei, compania Also Energ — 5 milioane de lei şi CET Govora — 1,8 milioane de lei.
Transelectrica vrea să recupereze pe cale juridică datorii de 10,7 milioane de lei în total, cele mai mari fiind ale Energy Holding — 1,05 milioane de lei, dar şi penalităţi de 3,9 milioane de lei de la ArcelorMittal Galaţi şi de 2,1 milioane de lei de la Also Energ.
Pe cale comercială, transportatorul are de recuperat creanţe, inclusiv penalităţi, de 204.040 de lei de la Fidelis Energy şi de 121.186 de lei de la Transenergo.
Transelectrica a înregistrat anul trecut un profit net de 285,511 milioane de lei, în scădere 20,7% faţă de anul precedent, potrivit situaţiilor financiare preliminare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu