Și-a răpit propriul copil și a sunat la 112 pentru a anunța răpirea Recomandat

Joi, 09 Iulie 2020 14:07
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această dimineaţă, joi, 09 iulie 2020, un apel la 112 a pus în alertă jandarmii şi poliţiştii din Galaţi. O persoană a anunţat că un copil este răpit cu ajutorul unui taximetrist şi se află la ieşire din municipiu, spre Tecuci. Copilul a fost găsit de jandarmi.

„Joi, 09 iulie 2020, în jurul orei 05.10, echipajele de ordine publică au fost anunţate de către Dispeceratul Secţiei 3 poliţie că a fost primit un apel 112 în care era semnalat faptul că un copil este răpit de către un taximetrist, în zona unei staţii de carburant aflate la ieşirea din municipiu, spre Tecuci. Echipajul de jandarmerie s-a deplasat către zona indicată, iar până să ajungă la locul precizat în apel, jandarmii au fost informaţi că taximetristul se îndreaptă către comuna Şendreni, fără a se da alte indicii privind numărul de înmatriculare sau indicativul taxiului. Până în localitatea Şendreni jandarmii au oprit toate taxiurile care circulau pe drumul public, fără a se identifica vreun copil. Ajuns în localitate, echipajul de jandarmerie a scotocit toate străduţele din comună, iar la un moment dat s-a intersectat cu un taxi în care au fost văzuţi doi bărbaţi şi un copil. Autoturismul a fost oprit imediat, iar la controlul maşinii a fost găsit un copil în vârstă de 5 ani, care dormea pe bancheta din spate. Privitor la cele petrecute, jandarmii au stabilit faptul că unul dintre bărbaţi este tatăl copilului, acesta fiind divorţat de mamă, care are copilul încredinţat spre creştere. Din verificările făcute, jandarmii au stabilită că tatăl, în vârstă de 42 ani, a primit copilul de la fosta soţie în urmă cu o săptămână, iar în această dimineaţă s-a hotărât să îl ducă la mama lui. Pentru aceasta, în jurul orei 03.30 a luat legătura cu un şofer de taxi şi l-a rugat să meargă la adresa fostei soţii să vadă dacă maşinile acesteia sunt în faţa blocului. După primirea răspunsului afirmativ, şoferul taxiului s-a îndreptat către domiciliul bărbatului de unde l-a preluat împreună cu copilul. În momentul în care fosta soţie a coborât să ia copilul, bărbatul a dorit să urce în apartament însă a fost refuzat, motiv pentru care a hotărât să nu îl lase mamei şi a decis să meargă în localitatea Şendreni, la fosta cumnată. Ajuns aici, după o discuţie cu fosta sa rudă, tatăl s-a răzgândit şi a decis să plece. Pe o stradă din localitate maşina a fost interceptată şi oprită de către echipajul de jandarmerie“, a precizat Cătălin Badin, IJJ Galaţi.

Copilul a fost încredinţat mamei, iar cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul secţiei de poliţie unde au fost întocmite actele de sesizare, cercetările fiind continuate de către poliţişti. Tatăl copilului a fost cel care a sunat la 122.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu