27 de farmacii din judeţul Galaţi distribuie gratuit pastilele de iodură de potasiu (LISTĂ) Recomandat

Miercuri, 06 Iulie 2022 11:07
Publicat în Eveniment

Potrivit datelor centralizate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, 27 de farmacii din judeţul Galaţi distribuie gratuit pastilele de iodură de potasiu. Vorbim de 20 de farmacii din municipiul Galaţi, 6 din Tecuci şi 1 în localitatea Nicoreşti. VEZI TABEL în Galeria de mai imagini de mai jos! ↓

Astfel, farmaciile au primit comprimatele din partea Direcţiei de Sănătate Publică şi participă la această acţiune cu respectarea normelor anunţate de Ministerul Sănătăţii, eliberând medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate în mod gratuit, exclusiv în baza prescripţiei medicale emise de medicul de familie, în format original.

Odată cu medicamentul, unităţile pun la dispoziţie şi informaţiile privind modul de administrare, conform fişei informative pentru pacienţi cu privire la medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate. Iodura de potasiu de 65 mg se va administra numai la indicaţiile autorităţilor şi doar în caz de eveniment sau incident nuclear, în doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă.

În farmacie, pacientul sau, după caz, aparţinătorul semnează Acordul pacientului privind administrarea tratamentului cu medicamentul iodură de potasiu 65 mg comprimate, iar documentul semnat va rămâne în farmacie împreună cu formularul original al prescripţiei medicale emise de medicul de familie.

Citeşte şi Pastilele de iodură de potasiu, disponibile gratuit la farmacii

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu