4 blocuri din Țiglina 1 anvelopate cu bani europeni Recomandat

Vineri, 31 Iulie 2020 13:32
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov, au semnat astăzi, vineri, 31 iulie 2020, contractul de finanţare al proiectului „Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe E7 / E8 / C21 / C22, str. Regiment 11 Siret, nr. 27 / 35 / 29 / 31 din municipiul Galaţi” (foto).

Valoarea totală a proiectului este de 8.760.483,12 lei cu TVA, iar perioada de implementare a proiectului este de 17 luni de la semnarea contractului de finanţare, durata estimată pentru execuţia lucrărilor fiind de 12 luni.

Principalele lucrări de intervenţie sunt anveloparea clădirilor, termoizolarea casei scării cu polistiren extrudat, izolarea planşeului peste subsol, termohidroizolarea terasei, schimbarea tâmplăriei cu profile din PVC culoare albă, cu geamuri termoizolante, schimbarea lămpilor de iluminat existente cu lămpi de iluminat tip LED și refacerea trotuarelor perimetrale.

„Este cea mai mare finanţare pe care o atragem pentru un astfel de proiect până în momentul de faţă, pentru anveloparea blocurilor. Este vorba de 8.760.483,12 lei, bani care urmează a fi folosiţi pentru a creşte confortul în peste 320 de apartamente din patru blocuri. Mai mult, ieri (n.r. - joi, 30 iulie 2020), în şedinţa Consiliului Local au fost adoptate proiectele cu indicatorii tehnico-economici pentru un număr consistent de blocuri, încă 22, ceea ce înseamnă că noi suntem pregătiţi nu doar de a semna contracte, ci şi de a depune noi proiecte cu fonduri europene”, a declarat edilul Ionuţ Pucheanu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu