Primăria vrea să pună gălăţenii la prins câini

Vineri, 15 Noiembrie 2013 02:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
De ieri, oficial, în Galaţi ar trebui să reînceapă capturarea câinilor comunitari, deoarece padocul care îi găzduieşte a primit din nou autorizaţie de funcţionare. Adăpostul nu avea autorizaţie de trei luni, deoarece veterinarii au spus că animalele nu au condiţii suficient de bune. Acum lucrurile s-au rezolvat, iar la inaugurarea padocului reamenajat a venit chiar şi primarul Marius Stan.
350 de câini erau strânşi deja în padoc, iar în urma finalizării lucrărilor se va face loc pentru încă 400. La Smârdan ar trebui ca, şi cu sprijin de la Combinat, să se construiască alt adăpost care să cuprindă încă 2.000 de câini.
Până una-alta, edilul Galaţiului are de gând să promoveze o hotârâre de CL prin care gălăţenii vor fi stimulaţi să ajute la strângerea maidanezilor.
„Costul capturării prin tranchilizare a unui câine este de 4,5 lei per cap de animal. Dacă dăm oamenilor 2-3 lei, mai puţin decât costul capturii, atunci ajutăm ca oraşul să fie curăţat de câini. Acesta este proiectul pe care îl voi susţine în Consiliul Local”, a spus edilul Galaţiului.

Vor fi încurajate adopţiile la distanţă

Deoarece în Galaţi doar un singur câine a fost adoptat, primarul Marius Stan vrea să dea un exemplu personal. „Adopt eu şi cei patru copii ai mei, fiecare, câte un câine. Le vom pune şi nume şi îi vom ţine aici, la padoc, unde vom plăti pentru întreţinerea lor. Asta vreau să le propun şi gălăţenilor care nu au cum să ţină un câine la ei acasă, chiar dacă ar vrea să adopte. Să o facă la distanţă. Noi le-am creat aici, câinilor, condiţii foarte bune. Aşa a vrut Direcţia Sanitar Veterinară şi poate au exagerat şi trei luni nu am putut aduna câinii din oraş. Dar acum am reluat capturarea. E însă o picătură de apă în ocean, la câţi câini sunt”, a mai spus Marius Stan. Fiecare gălăţean va putea adopta un câine la distanţă şi va trebui să plătească 60 de lei pe lună, costul cazării. În padocul redeschis se află acum 350 de câini, iar alţi 400 mai au loc să fie aduşi. În Galaţi se estimează că ar fi câteva mii de câini fără stăpân.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu