436 de secţii de votare, amenajate în judeţul Galaţi pentru alegerile prezidenţiale Recomandat

Vineri, 01 Noiembrie 2019 11:59
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Galaţi transmis presei astăzi, vineri, 01 noiembrie 2019, în judeţul Galaţi s-a respectat întocmai programul calendaristic al acţiunilor de pregătire a alegerilor pentru Preşedintele României, organizarea fiind coordonată de prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, în calitate de preşedinte al Comisiei tehnice judeţene pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor. Astfel, în judeţul Galaţi au fost amenajate 436 de secţii de votare, dintre care 176 în municipiul Galaţi şi 33 în municipiul Tecuci, numărul total de alegători aflaţi pe listele electorale permanente este de 522.164.

"R.A. Monitorul Oficial a repartizat judeţului Galaţi 577.295 de buletine de vot, care vor fi preluate sâmbătă, 02 noiembrie 2019, urmând a fi transportate şi depozitate sub pază militară. S-au achiziţionat 2.180 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”, 436 de ştampile de control, 537.628 de timbre autocolante, 1308 de broşuri şi 3924 de ecusoane pentru membrii birourile electorale ale secţiilor de votare. Buletinele de vot şi toate celelalte materiale necesare votării (ştampilele de control, formularele listei electorale suplimentare, formularele extrasului din listele electorale, formularele necesare pentru consemnarea situaţiilor semnalate de Sistemul informatic pentru monitorizarea prezenţei la vot şi prevenirea votului ilegal, lipici, tuşiere, pixuri, ceară sigiliu, sfoară, dosare mapă, etc.) vor fi repartizate în saci pentru fiecare secţie, urmând a fi distribuite şi predate preşedinţilor secţiilor de votare din întreg judeţul pe parcursul zilei de sâmbătă, 9 noiembrie 2019. Transportul buletinelor a fost organizat pe opt trasee în municipiul Galaţi şi nouă trasee în celelalte localităţi, toate sub pază militară, structurile Ministerului Afacerilor Interne asigurând securitatea şi ordinea publică pe întreg parcursul procesului electoral", precizează Prefectura Galaţi.

Informaţii actualizate cu privire la procesul electoral se găsesc pe secţiunea specială de pe site-ul Instituţiei Prefectului - judeţul Galaţi https://gl.prefectura.mai.gov.ro/presedinte-2019/ sau pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne https://www.mai.gov.ro/alegeri-prezidentiale-2019/.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu