A devenit ucigaş din cauza unui briceag

Joi, 12 Aprilie 2018 15:39
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-au certat pentru un briceag care nici măcar nu le aparţinea şi totul s-a terminat cu o crimă. S-a întâmplat înainte de Paşte, la Tuluceşti, când un bărbat din Tuluceşti, Costel Mârza, a luat viaţa unui consătean, un tânăr de 24 de ani din pricina unui briceag. Briceag care de altfel a devenit şi arma crimei. Autorul şi victima alături de alte persoane au băut înaintea crimei la un bar din localitate. Au plecat amândoi alături de un al treilea bărbat care se pare că băuse şi mai mult decât ei. Voiau să se ducă acasă. Cea de a treia persoană avea un briceag pe care atât victima, cât şi autorul voiau să i-l ia pentru a-l proteja într-un fel să nu se înţepe în el din neatenţie. Sătul de cearta lor, martorul le-a lăsat briceagul şi a plecat, dar a făcut doar câţiva paşi şi a auzit ţipete.

"După ce au consumat băuturi alcoolice, inculpatul şi victima s-au certat de la un briceag pe care îl cerea fiecare de la un martor. Mai apoi cu acest briceag inculpatul a aplicat o lovitură victimei în zona abdomenului. Decesul a fost cauzat de insuficienţă acută cardio circulatorie prin hemoragie internă şi externă masivă consecutiv unei plăgi înţepat-tăiate penetrante în cavitatea abdominală cu interesare renală şi a vaselor sanguine", a precizat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Din păcate pentru tânărul de 24 de ani orice ajutor a fost tardiv. Costel Mârza este arestat preventiv 30 de zile pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunii de omor. Inculpatul de abia se eliberase la începutul anului din închisoare unde ispăşea o condamnare de aproape 10 ani pentru tâlhărie, a folosit şi atunci cuţitul. De fapt de trei ori inculpatul a săvârşit infracţiuni de tâlhărie şi chiar dacă a ieşit înainte de termen, tot nu a renunţat la a comite infracţiuni cu violenţă. Ultima însă l-a transformat în ucigaş.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu