A fost semnat contractul de achiziţie pentru cele 20 de autobuze hibrid (FOTO) Recomandat

Joi, 17 Septembrie 2020 14:02
Publicat în Eveniment

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat astăzi, joi, 17 septembrie 2020, contractul de achiziţie pentru un număr de 20 de autobuze hibrid noi şi moderne. Valoarea contractului este de 33.600.000 lei fără TVA, autobuzele urmând să fie livrate de către Solaris Bus&Coach SRL, care de altfel a şi prezentat joi, în faţa sediului Primăriei, modelul Urbino 12 Hibrid (VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓).

„Continuăm modernizarea transportului public în comun pentru a oferi gălăţenilor cele mai bune condiţii de călătorie. Pentru prima dată, gălăţenii vor putea circula cu autobuze hibrid noi, cu un consum redus de combustibil şi cu toate dotările la cele mai înalte standarde. Din primul moment am susţinut să cumpărăm doar mijloace de transport noi, urmând să aducem şi 18 tramvaie noi”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Noile autobuze hibrid au 12 m lungime, sunt prevăzute cu trei uşi, au o capacitate de transport de minim 90 de călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranţă, instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing. Autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, bazat pe supercapacitori.

În maxim 5 luni de la semnarea contractului, furnizorul trebuie să livreze cel puţin 2 autobuze, iar în maxim 10 luni întreg lotul. Autobuzele vor avea o garanţie de trei ani.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu