A fost semnat contractul de lucrări pentru reţelele de utilităţi la Drumul de Centură Recomandat

Vineri, 29 Mai 2020 11:24
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat astăzi, vineri, 29 mai 2020, că a fost semnat contractul de lucrări ce vizează reţelele de utilităţi la Drumul de Centură, în completarea proiectului cu fonduri europene de extindere şi modernizare a acestei artere, derulat de Consiliul Judeţean Galaţi, în parteneriat cu municipalitatea.

Astfel, Primăria Galaţi şi-a propus realizarea din bugetul local a mai multor lucrări, între care reabilitarea trotuarelor şi a spaţiilor verzi adiacente carosabilului pe strada Nicolae Mantu; realizarea de trotuare noi pe partea de vest; reconfigurarea unui sector de drum; amenajarea unei piste de biciclişti; realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi; reabilitarea reţelei de apă din zona Drumului de Centură; realizarea unei canalizaţii de preluare a apelor pluviale de pe zona de vest a drumului (Tronson I); reabilitarea canalului colector a apelor pluviale din zona km 2+705m; reabilitarea instalaţiei de iluminat prin înlocuirea stâlpilor din beton cu stâlpi din metal şi înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri tip LED; realizarea unei canalizaţii subterane pentru coborârea în subteran a instalaţiei aeriene electrice şi de comunicaţii.

Valoarea contractului este de 15.153.910,00 lei fără TVA, oferta declarată câştigătoare în urma licitaţiei publice fiind cea depusă Asocierea Gendav SRL - RBX Electric Flash Led SRL - Alitec Solution SRL - SGM Contractor SRL - Genymar 2008 SRL. Pentru proiectare sunt prevăzute 4 luni, iar pentru execuţia lucrărilor 12 luni.

„Am promis, mă ţin de cuvânt. Am semnat contractul pentru lucrările suplimentare necesare modernizării Drumului de Centură. Vorbim de amenajarea trotuarelor şi spaţiilor verzi, reabilitarea reţelelor de apă şi iluminat, realizarea unei piste pentru biciclişti şi rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi pe diferite tronsoane. E un contract de lucrări de peste 3 milioane de euro, ce se adaugă proiectului cu fonduri europene de aproape 30 de milioane de euro în care Primăria Galaţi şi Consiliul Judeţean Galaţi sunt parteneri. În final, şoseaua va fi extinsă la patru benzi, va avea un pod spectaculos, piste pentru biciclişti şi reţele de utilităţi necesare“, spune primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Articole similare: Au fost demarate lucrările la Drumul de Centură

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu