A fost semnat contractul pentru realizarea Drumului Mare de Centură al Galaţiului Recomandat

Miercuri, 23 Septembrie 2020 15:49
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Premierul României, Ludovic Orban, a semnat astăzi, miercuri, 23 septembrie 2020, contractul pentru realizarea Variantei de Ocolire (Drumul Mare de Centură) Galaţi, un proiect în valoarea de 705.282.636,69 lei fără TVA, finanţat prin Fonduri Europene Nerambursabile.

Evenimentul de semnare a contractului a avut loc în comuna gălăţeană Braniştea, unde este punctul în care se va termina viitoarea centură ocolitoare a oraşului Galaţi. „Proiectul face parte dintr-o suită de astfel de investiţii care îşi propun ca, în următorii 5-6 ani, Galaţiul şi Brăila să fie conectate la Coridorul 4 Pan-European şi Coridorul 9 Pan-European“, a precizat Ludovic Orban.

Împreună cu ministrul Transportului, Lucian Bode, premierul Orban a vizitat câteva dintre zonele din judeţul Galaţi care vor fi tranzitate de Varianta de Ocolire a municipiului Galaţi, zone despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „Pe unde va trece Drumul Mare de Centură al Galaţiului care va costa 1,2 miliarde lei“.

Varianta Ocolitoare a municipiului Galaţi va fi proiectată pe parcursul a 12 luni şi executată pe parcursul a 42 de luni, de către Asocierea SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL, aşa cum cotidianul nostru a relatat în articolul „A fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Galaţi“, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 luni.

Articole similare: Se pregăteşte exproprierea a peste 800 de imobile din 5 localităţi din judeţul Galaţi

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu