A fost stabilit primul termen în procesul Guvern vs Primăria Galaţi

Joi, 01 Februarie 2018 16:43
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

A început numărătoarea inversă pentru bătălia în instanţă iniţiată de Guvern împotriva autorităţilor din Galaţi pe tema controversatului teren de la Vădeni, teren care era destinat pentru construcţii de locuinţe ANL, dar care a ajuns să fie arendat în scopuri agricole. Primul termen de judecată va fi joi, 22 februarie, ora 08:30, potrivit portalului instanţei.
Cererea de chemare în judecată a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti, de la finele lui noiembrie 2017, dosarul fiind repartizat la Secţia a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal. Obiectul dosarului îl constituie obligarea emiterii actului administrativ pentru predarea celor 655 ha de teren din comuna Vădeni, teren pe care trebuia să se extindă cartierul de ANL-uri ”Dimitrie Cantemir”
La sfârşitul şedinţei Consiliului Local din octombrie 2017, primarul declara ”Sperăm la un dialog ceva mai direct şi mai bun cu Guvernul României tocmai pentru a vedea şi a înţelege şi noi exact pentru ce ni se cere cumva acest teren înapoi. Nu înţeleg de ce pentru parcela de 300 de hectare pe care, la fel, o avem dată în arendă de mai bine de 3 ani, nimeni nu spune nimic”.
A greşit municipalitatea sau au dreptate brăilenii rămâne de văzut. Reamintim că, Guvernul condus pe atunci de brăileanul Mihai Tudose a aprobat un Memorandum în cursul lunii septembrie 2017, prin care s-a decis trecerea suprafeţei de teren din proprietatea Galaţiului în cea a Brăilei de la care a fost luat terenul în 2002.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu