A început modernizarea, cu fonduri europene, a 16 km de drum judeţean (FOTO) Recomandat

Miercuri, 30 Octombrie 2019 16:07
Publicat în Eveniment

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a anunţat că, astăzi, miercuri, 30 octombrie 2019, au început lucrările de modernizare pe DJ 251A, pe ruta Corod - Brătuleşti - Blânzi - Nicopole - Fundeanu - Drăguşeni - DN24D. Bugetul total al proiectului este de 40.453.219 lei, în creştere cu 3,9% faţă de momentul când a fost semnat contractul de finanţare. Bugetul a fost revizuit ca urmare a creşterilor salariale din domeniul construcţiilor, conform noilor prevederi legale, potrivit CJ Galaţi.

"Vom moderniza un tronson de 16 km de pe DJ251A, cu bani europeni obţinuţi în cadrul apelului SUERD. Vom consolida fundaţia drumului, vom extinde partea carosabilă la 6,5 metri, vom reabilita podurile şi podeţele de pe traseu, vom amenaja cinci staţii pentru mijloacele de transport public de persoane, precum şi treceri de pietoni iluminate cu ajutorul unor leduri alimentate de panouri fotovoltaice. De asemenea, vom realiza peste 22 de km de şanţuri pentru colectarea apelor pluviale şi vom amenaja intersecţia drumului judeţean cu DN24D. În timpul anotimpului rece vor fi realizate lucrări de consolidare a drumului sau de extindere a părţii carosabile, iar din primăvara lui 2020 vor demara şi lucrările de asfaltare. De asemenea, pe anumite porţiuni de drum vor fi amenajate benzi rezonatoare", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Lucrările sunt realizate de către Asocierea SC Tancrad S.R.L. Galaţi & S.C. Citadina 98 S.A. Galaţi & S.C. Lemacons S.R.L. Galaţi & S.C. Add Global Design S.R.L. Galaţi & S.C. Global Service Proiect S.R.L. Lucrările trebuie finalizate până la 31 decembrie 2020.

Foto în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu