A început vânătoarea de terase sezoniere amplasate ilegal pe domeniul public Recomandat

Joi, 04 Iulie 2019 13:32
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Până la sfărșitul lunii septembrie, la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale derulează o serie de verificări la operatorii economici care deţin terase sezoniere, a anunţat Poliţia Locală Galaţi.

Potrivit sursei citate, pe parcursul acestor acţiuni de control, oamenii legii vor urmări modul în care agenţii economici respectă legislaţia în vigoare. Astfel, operatorii economici vor fi verificaţi dacă deţin Acordul privind exercitarea activităţilor de comercializare în zone publice şi a Autorizaţiei pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică. Poliţiştii locali vor mai avea în vedere: respectarea de către operatorii economici a suprafeţei închiriată de la Primăria municipiului Galaţi, dacă personalul a absolvit un curs de specialitate pentru comercializarea produselor alimentare şi/sau de alimentaţie publică, organizat conform legislaţiei în vigoare. În funcţie de gravitatea abaterilor, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale dar şi sancţiuni, care pot fi de la avertismente scrise şi până la amenzi ce depăşesc 2.500 lei.

Conform prevederilor HCL 728/2017, poliţiştii locali vor aplica sancţiuni pentru: nerespectarea prevederilor prevăzute în licenţa de ocupare a domeniului public, neîntreţinerea curăţeniei în zona aferentă desfăşurării activităţii, depozitarea produselor ce fac obiectul comercializării sau a ambalajelor de orice fel pe domeniul public, realizarea de racorduri sau branşamente improvizate la reţelele de utilităţi publice. În aceste situaţii valoarea unei amenzi este cuprinsă între 2.000 şi 3.000 lei. Comercianţii care refuză nejustificat să se supună controlului, inclusiv refuzul de a prezenta actele solicitate de organele de control, precum şi neprezentarea actelor solicitate în baza unei invitaţii scrise, vor fi sancţionaţi cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei. Desfăşurarea de activităţi pe domeniul public fără a deţine licenţă, se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 5.000 lei.

În 2018, într-o acţiune ce a vizat identificarea agenţilor economici care ocupă domeniul public cu terase sezoniere, fără autorizarea şi achitarea taxelor legale, poliţiştii locali au aplicat un număr de 13 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 11.400 lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu