A încercat să se furişeze în ţară cu peste 17.000 de ţigări de contrabandă Recomandat

Marți, 21 Mai 2019 14:21
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Galaţi rutier a descoperit 17.120 de ţigări, de provenienţă duty-free şi Ucraina, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse în mijlocul de transport pe care îl conducea.

"În data de 21 mai 2019, în jurul orei 02:00, în Punctul de Trecere al Frontierei Galaţi rutier - I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul bulgar K.G., în vârstă de 58 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Iveco şi o remorcă marca Schwarzmuller, înmatriculate în Bulgaria. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunse, în interiorul cabinei, în compartimentele destinate depozitării sculelor şi în jantele roţilor de rezervă de sub remorca automarfarului, 17.120 de ţigări (856 de pachete), diverse mărci, de provenienţă duty-free şi Ucraina", se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 10.271 de lei, în vederea continuării cercetărilor. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu