A murit tigrul care l-a muşcat pe Nicolae Bacalbaşa Recomandat

Miercuri, 07 Decembrie 2022 13:31
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tigrul-vedetă de la grădina zoologică din Galaţi, care l-a rănit în urmă cu 7 ani pe medicul şi fostul parlamentar Nicolae Bacalbaşa, a murit. Îngrijitorii au constatat că Django, care avea doar 9 ani, nu se mai hrănea corespunzător de două săptămâni, notează stirileprotv.ro.
Medicii veterinari se gândeau să-l sedeze ca să poată preleva probe pentru analize, însă marţi l-au găsit fără suflare în cuşcă.
Django, botezat astfel după un celebru personaj de film, a venit pe lume la grădina zoologică din Târgu Mureş. Mama sa l-a respins şi, cu eforturi mari, îngrijitorii au reuşit să îl salveze, după ce o căţea a acceptat să-l alăpteze.
În 2015, el a fost donat grădinii zoologice Gârboavele, de la Galaţi. Avea doar 2 ani şi mult chef de joacă. A devenit celebru în acelaşi an, după ce l-a zgâriat pe doctorul Bacalbaşa, pe atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi.
„Era un suflet generos. A primit din partea unor oameni de la Târgu Mureş, o doctoriţă care l-a crescut, multă dragoste, se juca cu mine, în niciun caz nu era agresiv”, a declarat Nicolae Bacalbaşa.

5f2e2408c882f2353b5f66ec0f0f18ce XL

*sursa foto: arhivă

Django a devenit un superb exemplar de tigru siberian şi una dintre vedetele grădinii zoologice. În urmă cu 2 săptămâni, a început să dea semne de boală. Şi-a pierdut pofta de mâncare şi părea obosit. Îngrijitorii au observat asta, iar medicul veterinar i-a introdus în dietă vitamine şi, ulterior, un antibiotic.
„Urma să aibă loc o anestezie, pentru că, aşa cum se ştie, noi acest procedeu îl aplicăm în ultimă instanţă. Anestezie la care nu s-a mai ajuns, iar exemplarul respectiv, Django, l-am pierdut, din păcate”, spune Paul Lupoaie, directorul Complexului Muzeal Galaţi.
Autopsia a arătat că ficatul lui Django era grav afectat.
„La necropsie am observat hemoragie abdominală şi modificări hepatice, la nivelul întregului ficat”, a precizat Simona Postelnicu, medicul veterinar al grădinii zoologice.
În medie, în captivitate, tigrii siberieni trăiesc 20 de ani, dar sunt si exemplare care ajung la 25. La grădina zoologică din Galaţi mai sunt trei femele din această specie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu